Jednoduchá a za pár minut hotová štika s omáčkou z másla.
INGREDIENCE:
- 600-800 g filet ze štiky
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce másla
- 500 g cherry rajčátek
- ½ čínského zelí
- citron
- sůl
- pepř
Omáčka:
- ½ dl smetany ke šlehání
- ½ dl bílého vína
- 40 ml bílého vinného octa
- 350 g studeného másla
- 2 lžíce nasekaného šalotky
- sůl
- pepř
POSTUP:
- Rybu si očištíme, osušíme, osolíme, opeříme a pokapeme citronem.
- Dáme smažit na pánev s rozpáleným olejem a máslem.
- Smažíme z každé strany 3-4 minuty v závislosti na tloušťce ryby.
- Ke konci na pánev dáme cherry rajčátka a chvilku restujeme.
- Čínské zelí dáme na minutu do vroucí osolené vody.
- A nyní se pustíme do přípravy omáčky.
- V malém rendlíku si rozehřejeme šalotku, smetanu s bílým vínem, špetkou soli, pepře a octem k varu.
- Jako první můžeme vařit zprudka, jakmile docílíme bodu varu, plamen ztlumíme a budeme pomalu redukovat na zhruba 4 lžíce tekutiny.
- Pak začneme přidávat na kostičky nakrájené máslo a budeme míchat do jeho rozpuštění.
- Jakmile bude rozpuštěné, na 2 sekundy přestaneme míchat, a pak rychle přelijeme do omáčníku (nenecháváme v horkém hrnci, omáčka by se srazila).
- Rybu podáváme podestlanou čínským zelím spolu s touto jemnou omáčkou a cherry rajčátky.