Štika na másle s bílou máslovou omáčkou

Štika na másle s bílou máslovou omáčkou

Jednoduchá a za pár minut hotová štika s omáčkou z másla. 

INGREDIENCE:

  • 600-800 g filet ze štiky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 500 g cherry rajčátek
  • ½ čínského zelí
  • citron
  • sůl
  • pepř

Omáčka:

  • ½ dl smetany ke šlehání
  • ½ dl bílého vína
  • 40 ml bílého vinného octa
  • 350 g studeného másla
  • 2 lžíce nasekaného šalotky
  • sůl
  • pepř

POSTUP:

  • Rybu si očištíme, osušíme, osolíme, opeříme a pokapeme citronem.
  • Dáme smažit na pánev s rozpáleným olejem a máslem. 
  • Smažíme z každé strany 3-4 minuty v závislosti na tloušťce ryby. 
  • Ke konci na pánev dáme cherry rajčátka a chvilku restujeme. 
  • Čínské zelí dáme na minutu do vroucí osolené vody. 
  • A nyní se pustíme do přípravy omáčky. 
  • V malém rendlíku si rozehřejeme šalotku, smetanu s bílým vínem, špetkou soli, pepře a octem k varu. 
  • Jako první můžeme vařit zprudka, jakmile docílíme bodu varu, plamen ztlumíme a budeme pomalu redukovat na zhruba 4 lžíce tekutiny. 
  • Pak začneme přidávat na kostičky nakrájené máslo a budeme míchat do jeho rozpuštění. 
  • Jakmile bude rozpuštěné, na 2 sekundy přestaneme míchat, a pak rychle přelijeme do omáčníku (nenecháváme v horkém hrnci, omáčka by se srazila). 
  • Rybu podáváme podestlanou čínským zelím spolu s touto jemnou omáčkou a cherry rajčátky.
Štika s máslovou omáčkou, cherry rajčátky a čínským zelím.
markestad.as

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.