Už vás nebaví stále jako přílohu předkládat bramborovou kaši nebo obyčejné vařené brambory?
Pak vyzkoušejte naše recepty na šťouchané brambory.
Jejich příprava není o nic složitější a chutnají znamenitě. Zvláště, když je ochutíte třeba smaženou cibulkou.
Naše recepty
Ohodnotili jsme ty nejoblíbenější modely odsavačů par. Mrkněte se, jak v testu obstály.
Co se hodí ke šťouchaným bramborám?
Šťouchané brambory můžeme podávat ke všem masovým jídlům pečeným, opékaným i smaženým. Výborně se hodí i k masovým jídlům dušeným s přírodní šťávou, bez zahuštěné omáčky. Stejně tak se hodí i jídlům bezmasým, připraveným ze zeleniny, sýrů nebo hub.
Brambory na šťouchačku se kdysi podávaly i k jednoduchým vodovým polévkám, například česnečce, nebo s trochou osmažené slaniny a zeleninou sloužily jako samostatný hlavní chod. Je jen na nás, jak je dnes využijeme a k čemu je budeme podávat.
Aby porce působily na talířku úhledně, tak hotové šťouchané brambory napěchujeme do vodou vypláchnutého tvořítka nebo naběračky a vyklopíme na talíř.
Takto upravovat můžeme brambory vařené ve slupce i oloupané. Milujete brambory na všechny způsoby? Zkuste se inspirovat našimi dalšími recepty z brambor.