Vychutnejte si halušky se zelím jako jednoduchý oběd nebo vydatnou večeři, případně to může být pořádně velká svačina.
Ingredience:
- 1/2 kostky másla
- 1 cibule
- 1 hlávka zelí
- 1 hrnek hladké mouky
- 1/2 hrnku vody
- Sůl podle chuti
Postup:
- Máslo rozpustíme v pánvi a přihodíme na něj oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli.
- Necháme chvilku smažit a nakrájíme si zelí na stejně velké kousky, přičemž hned na začátku odstraníme vrchní listy a košťál.
- Zelí přidáme k cibuli a necháme společně restovat na středním ohni, až bude zelí hezky průsvitné.
- Jakmile je hotovo, odstavíme pánev stranou a dáme vařit hrnec vody.
- V misce smícháme mouku s vodou a vypracujeme hladké těsto.
- Malou lžičkou tvoříme malé noky, které vhazujeme do vroucí vody.
- Vaříme několik minut, až dokud nebudou plavat na hladině.
- Poté pomocí cedníku či děrované velké lžíce vyndáme hotové halušky z hrnce a vhodíme do směsi zelí.
- Dochutíme solí, pepřem a můžeme podávat.