Střapáčky

Střapáčky

Vychutnejte si halušky se zelím jako jednoduchý oběd nebo vydatnou večeři, případně to může být pořádně velká svačina.

Ingredience:

  • 1/2 kostky másla
  • 1 cibule
  • 1 hlávka zelí
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1/2 hrnku vody
  • Sůl podle chuti

Postup:

  • Máslo rozpustíme v pánvi a přihodíme na něj oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli.
  • Necháme chvilku smažit a nakrájíme si zelí na stejně velké kousky, přičemž hned na začátku odstraníme vrchní listy a košťál.
  • Zelí přidáme k cibuli a necháme společně restovat na středním ohni, až bude zelí hezky průsvitné.
  • Jakmile je hotovo, odstavíme pánev stranou a dáme vařit hrnec vody.
  • V misce smícháme mouku s vodou a vypracujeme hladké těsto.
  • Malou lžičkou tvoříme malé noky, které vhazujeme do vroucí vody.
  • Vaříme několik minut, až dokud nebudou plavat na hladině.
  • Poté pomocí cedníku či děrované velké lžíce vyndáme hotové halušky z hrnce a vhodíme do směsi zelí.
  • Dochutíme solí, pepřem a můžeme podávat.
Slovenské halušky se zelím a slaninou.
Zdroj: https://www.allrecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.