Vynikající dip ze sardinek s pečeným česnekem, kaparami, chilli a čerstvými bylinkami je skvělou lehkou večeří či pohoštěním pro vaše hosty. S námi si ho hravě připravíte během chvíle.
Ingredience
- 1 hlava česneku
- 1 lžička olivového oleje
- 2 plechovky sardinek v oleji (každá po 100 g)
- 1/4 šálku citronové šťávy
- 2 lžíce scezených kapar
- 1/4 lžičky červených chilli vloček
- 1/4 lžičky soli
- 2 lžíce jemně nasekané čerstvé petrželky
- 2 lžíce jemně nasekaného čerstvého kopru
Postup
- Předehřejte troubu na 220°C.
- Odřízněte vrchní část česneku, abyste odkryli stroužky, a položte jej na malý kousek alobalu.
- Zakapejte olivovým olejem a zabalte česnek do alobalu.
- Pečte 25min do měkka.
- Ochlaďte a poté vytlačte stroužky česneku do kuchyňského robotu.
- Zlikvidujte česnekovou kůži.
- Přidejte do kuchyňského robotu sardinky (včetně oleje v plechovce), citronovou šťávu, kapary, červené chilli vločky a sůl.
- Rozmixujte na hrubou pastu a seškrábejte strany podle potřeby.
- Přidejte petrželku a kopr a míchejte dokud se vše nespojí.
- Dobrou chuť!