Pomazánka ze sardinek

Pomazánka ze sardinek
Příprava: 20 minut Počet porcí: 5

Vynikající dip ze sardinek s pečeným česnekem, kaparami, chilli a čerstvými bylinkami je skvělou lehkou večeří či pohoštěním pro vaše hosty. S námi si ho hravě připravíte během chvíle.

Ingredience

  • 1 hlava česneku
  • 1 lžička olivového oleje
  • 2 plechovky sardinek v oleji (každá po 100 g)
  • 1/4 šálku citronové šťávy
  • 2 lžíce scezených kapar
  • 1/4 lžičky červených chilli vloček
  • 1/4 lžičky soli
  • 2 lžíce jemně nasekané čerstvé petrželky
  • 2 lžíce jemně nasekaného čerstvého kopru

Postup                                       

  1. Předehřejte troubu na 220°C.
  2. Odřízněte vrchní část česneku, abyste odkryli stroužky, a položte jej na malý kousek alobalu.
  3. Zakapejte olivovým olejem a zabalte česnek do alobalu.
  4. Pečte 25min do měkka.
  5. Ochlaďte a poté vytlačte stroužky česneku do kuchyňského robotu.
  6. Zlikvidujte česnekovou kůži.
  7. Přidejte do kuchyňského robotu sardinky (včetně oleje v plechovce), citronovou šťávu, kapary, červené chilli vločky a sůl.
  8. Rozmixujte na hrubou pastu a seškrábejte strany podle potřeby.
  9. Přidejte petrželku a kopr a míchejte dokud se vše nespojí.
  10. Dobrou chuť!
Sardinkový dip servírovaný v misce s vedle položenou opečenou bagetkou.
www.sobeys.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.