Středomořská pražma připravovaná v pečicím papíru

Středomořská pražma připravovaná v pečicím papíru
Příprava: 35 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 3

To, že se dají ryby péct v alobalu, není překvapení. Věděli jste ale, že stejně dobře můžete k jejich přípravě použít též pečicí papír?

Ingredience

  • 3 kusy pražmy
  • 100 g strouhanky
  • 30 g sultánek
  • 30 g pionových oříšků
  • čerstvá petrželka
  • 3 PL olivového oleje
  • sůl, pepř

Postup

  • Nejprve si očistěte a vykuchejte pražmy.
  • Následně opláchněte sultánky a namočte je alespoň na 10 minut do studené vody.
  • Na pánvi 2-3 minuty orestujte piniové oříšky.
  • Vyjměte oříšky a několik minut orestujte též strouhanku.
  • Petrželku nasekejte nadrobno a nasypte ji do mísy spolu s opečenou strouhankou, opraženými piniovými oříšky a vymačkanými sultánkami.
  • Přidejte malé množství olivového oleje a důkladně promíchejte.
  • Každou pražmu položte na obdélník pečicího papíru.
  • Naplňte ji připravenou směsí a zvenku potřete malým množstvím oleje.
  • Rybu uzavřete do pečicího papíru a konce zavažte kuchyňským provázkem.
  • Pečte v předehřáté troubě s ventilátorem při teplotě 200° asi 15 až 20 minut.

Pečenou pražmu servírujte s bramborami, rýží či zeleninou.

Mořská ryba s citronem a bylinkami.
zdroj: ricettedellanonna.net

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.