Středomořský okurkovo-rajčatový salát

Středomořský okurkovo-rajčatový salát
Příprava: 15 minut Počet porcí: 2

Kombinace okurky a rajčat chutná vždy skvěle. Vyzkoušejte ji prostřednictvím tohoto receptu!

Ingredience:

  • 1 salátová okurka
  • 2 rajčata
  • 1 malá bílá cibule
  • 1/2 šálku bílého octa
  • 1/4 šálku nasekané čerstvé máty
  • 1 šálek nasekané čerstvé petrželky
  • 1/4 šálku citronové šťávy
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Cibuli oloupejte a nakrájejte cibuli na kostičky.
  2. Následně ji nechte alespoň 5 minut namočenou v bílém octu.
  3. Sceďte a dejte stranou.
  4. Omytou okurku a rajčata nakrájejte na kostičky.
  5. Nasekejte mátu a petrželku.
  6. Všechny ingredience smíchejte ve středně velké míse.
  7. V malé misce našlehejte citronovou šťávu, sůl a pepř.
  8. Salát přelijte zálivkou a uložte do chladničky.
  9. Před podáváním nechte alespoň hodinu v ledničce.

Okurkový salát s rajčaty servírujte například s čerstvým pečivem a sýrem.

Středomořský pokrm z okurky, rajčat a bylinek.
zdroj: keepingthepeas.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.