Středomořský salát s okurkami a ředkvičkami

Středomořský salát s okurkami a ředkvičkami
Příprava: 20 minut Počet porcí: 3

Tento lehoučký a zdravý salát obsahuje pouze 4 čerstvé ingredience a osvěžující citronovou zálivku. Můžete ho podávat téměř ke všemu, od lososa, přes grilované kuře až po hovězí kebab.

INGREDIENCE

  • 2 salátové okurky, nakrájené na tenké plátky pomocí mandolíny nebo nože     
  • 1 až 2 šalotky, nakrájené na tenké plátky
  • 4 až 6 ředkviček, nakrájených na tenké plátky
  • 9 g nasekaného čerstvého kopru

Na zálivku:

  • 3 až 4 lžíce extra panenského olivového oleje   
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • šťáva z ½ citronu
  • 1 lžička sušeného oregana
  • sůl a pepř dle chuti

POSTUP

  • Nakrájené okurky vložte do velké mísy.
  • Přidejte nakrájenou šalotku, ředkvičky a čerstvý kopr.
  • V malé misce smíchejte ingredience na zálivku.
  • Šlehejte (nebo nádobu zakryjte a protřepejte), dokud se vše dobře nespojí.
  • Zálivkou přelijte salát.
  • Znovu promíchejte.
  • Servírujte!
Zeleninový salát v salátové míse, ozdobený koprem.
www.themediterraneandish.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.