Příprava: 20 minut
Vaření: 30 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 25 dkg másla
- 10 dkg moučkového cukru
- 30 dkg hladké mouky
- 2 žloutky
- 8 dkg čokolády na vaření
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli
- 10 dkg bílé čokolády (polevy)
Postup receptu
- Čokoládu na vaření rozpustíme
- Máslo smícháme s vanilkovým cukrem, přisypeme moučkový cukr, mouku, sůl a žloutky
- Dobře zpracujeme a přidáme rozpuštěnou čokoládu
- Uložíme na 15 minut do chladu
- Troubu předehřejeme na 180° C – 200° C
- Na tvoření cukroví použijeme cukrářský sáček nebo zdobičku s hvězdicovým tvořítkem
- Sáček či zdobičku naplníme těstem a na plech vyložený pečícím papírem stříkáme proužky dlouhé 3-4 cm
- Pečeme asi 10 minut
- Necháme zcela vychladnout
- Bílou čokoládu rozpustíme a cukroví v ní z jedné strany namáčíme
- Necháme zaschnout