S kokosovým těstem se velmi dobře pracuje, kromě klasických banánků jsou oblíbené také věnečky.
Ingredience:
- 250 g hladké mouky
- 140 g másla
- 130 g strouhaného kokosu
- 80 g moučkového cukru
- 1 vejce
- špetka soli
- čokoládová poleva
Postup:
- V míse smíchejte nejprve suché ingredience, tedy mouku, cukr, kokos a sůl.
- Následně přidejte vejce a máslo.
- Vypracujte v hladké těsto, které nechte přibližně hodinu odležet v lednici.
- Pomocí cukrářského zdobítka těsto protlačte na pečicím papírem vyložené plechy.
- Předehřejte si troubu na 170°C.
- Pečte přibližně 8-10 minut dorůžova.
- Po vychladnutí polovinu každého věnečku namočte do čokoládové polevy.
Recepty na strojkové cukroví můžete velmi jednoduše oživit pomocí vlastnoruční čokoládové polevy! Připravte si ji v tmavé i světlé verzi!