Stroganov se žampiony a smetanou

Stroganov se žampiony a smetanou

Kromě žampionů můžete při přípravě samozřejmě použít i lesní houby. Ty pokrmu dodají intenzivnější chuť i vůni. 

Ingredience

  • 500 g hovězí svíčkové či roštěné
  • 250 g žampionů
  • 250 ml zakysané smetany
  • 125 ml vývaru
  • 1 cibule
  • 60 ml brandy
  • 1 PL oleje
  • 1 PL másla
  • 1 lžička hořčice
  • bobkový list
  • sůl, pepř
  • petrželka

Postup

  1. Hovězí maso nakrájejte na nudličky.
  2. Na pánvi zahřejte olej a máslo, přidejte nakrájenou cibuli, žampiony, sůl a pepř.
  3. Vařte po dobu 7-10 minut na mírném ohni.
  4. Cibuli s žampiony z pánve vyjměte a odložte do misky.
  5. Do pánve vložte masové nudličky a restujte je po dobu 3-5 minut.
  6. Přilijte brandy a za stálého míchání pokračujte ve vaření, dokud se téměř veškerý alkohol nevypaří.
  7. Následně přidejte vývar, bobkový list, sůl a pepř a za stálého míchání povařte.
  8. Vraťte do pánve žampiony a cibuli a vařte ještě po dobu přibližně 3 minut.
  9. Na závěr přidejte zakysanou smetanu a na mírném ohni důkladně promíchejte.
  10. Před podáním posypte nasekanou čerstvou petrželkou.

Servírujte s bramborovou kaší, rýží či pečivem a nakládanými okurkami.

V případě, že je pro vás chuť zakysané smetany příliš silná, nahraďte ji půl na půl smetanou ke šlehání.

Pokrm z hovězího masa a hub s omáčkou ze zakysané smetany
zdroj: vikalinka.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.