Strouhaná buchta z jablek

Strouhaná buchta z jablek
Příprava: 30 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 12

Plánujete oslavu? Nebo návštěvu? Upečte strouhané řezy s jablky, kterými neurazíte a naopak všechny uspokojíte jejich lahodnou chutí!

Ingredience

  • 450g polohrubé mouky
  • 150g moučkového cukru
  • 4ks žloutků
  • 180g másla
  • 6g kypřicího prášku
  • 600g strouhaných jablek
  • 150g cukru krupice
  • 4ks bílků
  • 1 lžička mleté skořice
  • mleté ořechy dle chuti

Postup

  • Prosejte mouku do větší mísy a smíchejte ji s kypřicím práškem.
  • Přidejte změklé máslo a žloutky. Vypracujte těsto.
  • Větší část těsta (asi 2/3) vyválejte a dejte na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech. Zbytek těsta dejte odpočívat do lednice.
  • Jablka nastrouhejte a v míse smíchejte s cukrem moučkou, skořicí a nasekanými ořechy.
  • Směs jablek rozprostřete na těsto na plechu.
  • Poté z bílků a z cukru krupice ušlehejte sníh, který rozetřete na navrstvená jablka na plechu.
  • Zbytek těsta, který v lednici ztuhl, nastrouhejte navrch buchty.
  • Pečte v předem vyhřáté troubě při 180°C po dobu 30-40 minut.
  • Upečenou buchtu nechte vychladnout a podávejte nakrájenou s trochou zakysané smetany, domácí šlehačky nebo zmrzliny.
Jablkový dezert se strouhaným těstem.
Zdroj: vintagekitchennotes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.