Strouhaná tvarohová buchta

Strouhaná tvarohová buchta
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 12

Co budeme potřebovat

  • 450 g hladké mouky
  • 1 ks prášku do pečiva na perník
  • 20 g kakaového prášku
  • 500 h tvarohu
  • 5 ks bílku
  • 5 ks žloutku
  • 220 g moučkového cukru
  • 1 špetka soli
  • 250 g másla
  • 2 lžíce smetany ke šlehání (30-33% tuku)
  • 50 ml plnotučného mléka

Postup

  • Do mísy dáme mouku a kakao a smícháme s práškem do pečiva. Přidejte změklé máslo. Uhněteme těsto.
  • Přidáme smetanu a znovu prohněteme.
  • Těsto dejte na půl hodiny na chladné místo.
  • Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Přidejte trochu cukru.
  • Do mísy dejte smetanový tvaroh, žloutky, cukr, smetanu a mléko.
  • Dobře promícháme a přidáme sníh z bílků.
  • Těsto rozdělíme na 2 poloviny.
  • Jednu polovinu těsta nastrouháme na plech vyložený pečicím papírem.
  • Na těsto rovnoměrně nalijeme tvarohovou náplň a nastrouháme druhou polovinu těsta.
  • Pečte 30 minut při 180°C.
  • Vyndáme z trouby a posypeme moučkovým cukrem.
Nakrájená dvojbarevná buchta.
Zdroj: mysundayfeast.blogspot.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.