Příprava: 20 minut
Vaření: 20 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 90 g hrubé mouky
- 1 vejce M
Postup receptu
- Odváženou mouku vysypeme na vál
- Uděláme důlek a vyklepneme do něho vejce
- Kulatým příborovým nožem nebo vidličkou vejce smícháme s moukou a poté ručně vypracujeme těsto
- Těsto musí být tuhé, asi jako na nudle
- Na slzičkovém struhadle, které držíme mírně nad válem, těsto nastrouháme
- Do vývarů uvaříme strouhání zvlašť v osolené vodě asi 5 minut
- Po uvaření ho propláchneme pod tekoucí vodou
- Strouhání přidáme do vývaru, nebo podáváme zvlášť a každý si vezme podle chuti
- Do zahuštěných polévek zavařujeme strouhání přímo 5 minut před dokončením vaření
- Strouhání, které nespotřebujeme, usušíme rozložené na čisté utěrce
- Dobře usušené strouhání uchováváme v uzavřené nádobě