Stroužky v soli

Stroužky v soli

Nakládaný česnek je možné připravit na hodně způsobů, přičemž česneková pasta je populární hlavně jako přísada do různých pokrmů. Když si jí připravíme doma vlastním přičiněním, pak chutná dvojnásob.

Ingredience:

  • 450 g vyloupaných stroužků česneku
  • 1/4 hrnku avokádového oleje
  • 1 lžička soli

Postup:

  • Do nádoby mixéru dáme stroužky česneku, které předtím přepůlíme.
  • Přilijeme olej, osolíme a pomocí pulzního tlačítka několikrát rozmixujeme.
  • Poté zapneme na nejvyšší otáčky asi na 10 – 15 sekund, aby se vše propojilo.
  • Mixujeme tak, aby byla směs pěkně hladká. Jakmile toho dosáhneme, je česneková pasta hotová.
  • V lednici vydrží ve vzduchotěsné nádobě po dobu maximálně 5 – 7 dnů, déle rozhodně ne.

Tip:  Pokud chceme, aby nám česneková pasta vydržela delší dobu, rozdělíme jí lžičkou do zásobníku na tvorbu ledu a uložíme do mrazáku.

Takhle postupně zmrazíme veškerou pastu a vždy použijeme jednu kostku (nebo více) při přípravě pokrmu. V mrazáku nám vydrží zhruba 3 – 4 měsíce.

Nakládaný česnek v soli jako česneková pasta.
Zdroj: https://www.alphafoodie.com/
Komentáře
  1. Dobrý den, vyzkoušel jsem spoustu způsobů. Mám ale stále problém. Nepodařilo se mi nikdy docílit toho, aby zavařené fazolky byly krásně světle zelené. Tak jako od Bonduel. Poradíte? Jiří Macháček. Děkuji

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.