Jablečný štrúdl s tvarohovým těstem

Jablečný štrúdl s tvarohovým těstem
Příprava: 30 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 10

Vyzkoušejte tento recept na jablečný závin z hery. Díky přítomnosti tvarohu je moučník sytější a o to více chutnější.

Ingredience na těsto

  • 350g polohrubé mouky
  • 250g hera
  • 250g plnotučného měkkého tvarohu
  • 1/2 prášku do pečiva

Ingredience

  • 4-5 jablek
  • lžíce mleté skořice
  • cukr krystal (dle chuti)
  • moučkový cukr na posyp
  • 1 vejce na potírání

Postup

  • V míse vypracujte těsto z mouky, kypřicího prášku do pečiva, tvarohu a másla. Těsto by mělo být vláčné a nelepivé. Můžete přidat i rozinky nebo třeba oříšky.
  • Vzniklé těsto rozdělte na 2-3 díly a nechte těsto chvíli odpočívat.
  • Mezitím si oloupejte a nastrouhejte jablka. Smíchejte je se skořicí a cukrem.
  • Každý díl těsta vyválejte na tenký plát a navrch dejte přiměřenou vrstvu strouhaných jablek. (Pozor dávejte na šťávu z jablek, na štrůdl by neměla přijít)
  • Těsto zaviňte do štrúdlu a konce zmáčkněte třeba vidličkou k sobě.
  • Záviny přeneste na plech vyložený pečícím papírem, potřete je vejcem a pečte na 200°C cca 25-30 minut.
  • Upečený závin nechejte vychladnout, posypte moučkovým cukrem a podávejte.
Upečený závin s jablíčky a tvarohem, posypaný moučkovým cukrem.
Zdroj: throneandvine.com

K jablečným závinům si udělejte třeba caffe latte. Nemusíte přitom mít kávovar. Stačí vám kvalitní šlehač mléka. Podívejte se, jak si jej správně vybrat.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.