Štrúdl z jogurtu s hruškami

Štrúdl z jogurtu s hruškami
Příprava: 20 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 10

Jogurtové těsto je velmi křehké a určitě bude patři k vašim oblíbeným.

INGREDIENCE :

  • 250 g polohrubé mouky
  • 125 g másla
  • 75 g (půl kelímku) bílého jogurtu
  • sůl
  • strouhanka
  • vejce na potření

Náplň:

  • 450 g hrušek
  • rozinky
  • vlašské ořechy
  • cukr
  • skořicový cukr

POSTUP :

  1. Máslo si necháme 30 minut před začátkem přípravy těsta povolit při pokojové teplotě.
  2. Do misky si procedíme mouku, kterou lehce osolíme.
  3. Promícháme a do mouky přidáme bílý jogurt.
  4. Opět společně promícháme a povolené máslo přidáváme až nakonec. Rukou nebo ve stroji hněteme těsto tak dlouho, až se všechny ingredience dobře propojí a těsto bude hladké a vláčné.
  5. Nemělo by se lepit ke krajům misky.
  6. Před použitím těsto necháme 15 minut odpočinout v ledničce.
  7. Mezitím připravíme nápň do těsta.
  8. Hrušky oloupeme, rozčtvrtíme a nakrájíme na kostky.
  9. K hruškám přidáme do misky rozinky, cukr, ořechy a skořicový cukr.
  10. Těsto pak vyválíme na plátně na velmi tenký plát a potřeme ho máslem.
  11. Střed připraveného těsta posypeme strouhankou, na ni položíme hruškovou náplň a zavineme.
  12. Vrch potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na plechu s papírem na pečení při 180°C asi 45 minut.
Štrůdl z jogurtu s hruškami
zdroj: tantefanny.hu

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.