Jogurtové těsto je velmi křehké a určitě bude patři k vašim oblíbeným.
INGREDIENCE :
- 250 g polohrubé mouky
- 125 g másla
- 75 g (půl kelímku) bílého jogurtu
- sůl
- strouhanka
- vejce na potření
Náplň:
- 450 g hrušek
- rozinky
- vlašské ořechy
- cukr
- skořicový cukr
POSTUP :
- Máslo si necháme 30 minut před začátkem přípravy těsta povolit při pokojové teplotě.
- Do misky si procedíme mouku, kterou lehce osolíme.
- Promícháme a do mouky přidáme bílý jogurt.
- Opět společně promícháme a povolené máslo přidáváme až nakonec. Rukou nebo ve stroji hněteme těsto tak dlouho, až se všechny ingredience dobře propojí a těsto bude hladké a vláčné.
- Nemělo by se lepit ke krajům misky.
- Před použitím těsto necháme 15 minut odpočinout v ledničce.
- Mezitím připravíme nápň do těsta.
- Hrušky oloupeme, rozčtvrtíme a nakrájíme na kostky.
- K hruškám přidáme do misky rozinky, cukr, ořechy a skořicový cukr.
- Těsto pak vyválíme na plátně na velmi tenký plát a potřeme ho máslem.
- Střed připraveného těsta posypeme strouhankou, na ni položíme hruškovou náplň a zavineme.
- Vrch potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na plechu s papírem na pečení při 180°C asi 45 minut.