Studená fenyklová polévka

Studená fenyklová polévka

Fenyklová polévka se většinou podává teplá. Proč ale nevyzkoušet novou studenou alternativu, po které se jen zapráší? Pusťte se do toho!

Ingredience

  • 2 lžíce citronového olivového oleje
  • 500 g fenyklu 
  • sůl
  • 3 šálky vody
  • ¼ šálku plus 2 lžíce čerstvé grapefruitové šťávy
  • 1 špetka cukru

Postup

  • V hrnci rozehřejte citronový olej. 
  • Přidejte na kostičky nakrájený fenykl a špetku soli. 
  • Vše, za stálého míchání, smažte asi 10 minut, dokud fenykl nezměkne. 
  • Přilijte vodu a přiveďte k varu. Hrnec přikryjte pokličkou a duste na mírném plameni, dokud není fenykl jemný. Potrvá to asi 20 minut. 
  • Změklou směs rozmixujte pomocí ponorného mixéru a následně ji nechte chladit (min 1 hodinu). 
  • Do polévky přimíchejte grapefruitovou šťávu, přidejte cukr a dochuťte solí. 
  • Polévku podávejte v miskách a ozdobte ji trochou olivového oleje s příchutí citronu a omytými a nasekanými lístky fenyklu.
Fenyklová polévka v bílé misce, zdobená koprem a olivovým olejem.
zdroj: foodandwine.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.