Tento recept na krémovou kaši je jednak neskutečně jednoduchý, za další je neskutečně dobrý a za třetí je neskutečné, že svojí chutí připomíná mrkvový dort. Kombinace této super potraviny, strouhané mrkve, mandlového mléka a vlašských ořechů vám v ústech vytvoří takovou chuť, že vám bude připadat, že sedíte v cukrárně a jíte vláčný mrkvový dortík.
Co budeme potřebovat
Na kaši
- 250 g pohankové krupice
- 250 -350 ml vody
- Lžička jablečného octa
- 250 g mrkve (nastrouhané)
- 75 ml mandlového mléka
- 6 datlí (vypeckovaných)
- 50 g vlašských ořechů
- Lžíce kokosového másla
- Lžička vanilkového extraktu
- Špetka muškátového oříšku
- 2 lžičky skořice
- Lžička zázvoru
Na ozdobu
- Vlašské ořechy
- Konopná semínka
- Mandlové máslo
- Dýňová semínka
Postup
- Pohankovou krupici nasypeme do misky
- Přidáme 250-350 ml vody, tolik aby pohanka byla zcela zakrytá vodou
- Vmícháme jablečný ocet a misku zakryjeme
- Pohanku takto necháme namáčet alespoň 8 hodin, nejlépe však přes noc
- Jakmile je pohanka dostatečně změklá, sedíme jí a důkladně propláchneme pod studenou vodou
- Pohanku necháme okapat
- Poté jí vložíme do kuchyňského robotu společně s nastrouhanou mrkví, mandlovým mlékem, datlemi, vlašskými ořechy, kokosovým máslem, vanilkou, skořicí, zázvorem a muškátovým oříškem
- Začneme mixovat
- Mixujeme tak dlouho, dokud kaše nezíská požadovanou konzistenci a podle potřeby můžeme přidat mléko
- Kaši naservírujeme do 4 připravených misek, ozdobíme a podáváme