Studená lilková polévka s rajčátky a mátou

Studená lilková polévka s rajčátky a mátou
Příprava: 35 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 4

Osvěžující varianta, kterou oceníte zejména během horkých letních dní. Připravte si lahodný oběd nebo večeři!

Ingredience

  • 3 lilky
  • 1 malá červená cibule
  • 5-6 cherry rajčátek
  • 1 stroužek česneku
  • 180 g bílého řeckého jogurtu
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 1 PL olivového oleje
  • 1 PL máty kopru
  • 2 PL čerstvé petrželky
  • sůl, pepř

Postup

  • Polovinu lilku nakrájejte na kolečka o tloušťce přibližně 3 mm.
  • Plátky vložte na plech s navlhčeným pečicím papírem, okořeňte a pokapejte olivovým olejem.
  • Pečte přibližně 10 minut v troubě předehřáté na 220 °C.
  • Přibližně v polovině času plátky lilku obraťte.
  • V mezidobě zbylé lilky oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky.
  • Kostičky opatrně orestujte na pánvi bez oleje.
  • Přidejte prolisovaný stroužek česneku a podlijte několika lžícemi vývaru.
  • Za občasného míchání a podlévání vývarem lilek duste přibližně 10 minut.
  • Následně baklažán vyjměte z pánve a společně s 200 ml teplého vývaru, mátou a petrželkou vložte do kuchyňského robota a rozšlehejte.
  • Na závěr vmíchejte řecký jogurt.

Po nalití do talíře ozdobte několika plátky pečených lilků, kolečky červené cibule, čtvrtkami cherry rajčat a lístky máty.

Studená polévka z lilku s rajčaty.
zdroj: donnamoderna.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.