Když může být jahodová či brokolicová polévka za studena, proč si nepřipravit i tu okurkovou, která je navíc lahodná a velmi osvěžující. Příprava je snadná a klidně ji můžete chystat třeba na poslední chvíli.
INGREDIENCE
- 2 kelímky bílého jogurtu
- 0,5 l kefíru
- 1 větší salátová okurka
- 3 – 4 stroužky česneku
- 1 lžička čerstvého kopru
- 2 hrsti vlašských ořechů
- 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
- špetka mletého černého pepře
- špetka drceného kmínu
POSTUP
- Česnek oloupejte, utřete s troškou soli a promíchejte s rostlinným olejem.
- Okurku oloupejte, nastrouhejte a přidejte k česneku s olejem.
- Přihoďte nadrobno nasekané vlašské ořechy, přilijte jogurt rozmíchaný s kefírem, osolte, opepřete a přisypte nasekaný kopr.
- Důkladně vše promíchejte a necháme vychladit, stačí tak hodinka.
- Polévka je skvělá s čerstvým pečivem nebo se slanými sušenkami, skvělé jsou také pivní rohlíčky.