Studená okurková polévka

Studená okurková polévka

Když může být jahodová či brokolicová polévka za studena, proč si nepřipravit i tu okurkovou, která je navíc lahodná a velmi osvěžující. Příprava je snadná a klidně ji můžete chystat třeba na poslední chvíli.

INGREDIENCE

  • 2 kelímky bílého jogurtu
  • 0,5 l kefíru
  • 1 větší salátová okurka
  • 3 – 4 stroužky česneku
  • 1 lžička čerstvého kopru
  • 2 hrsti vlašských ořechů
  • 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
  • špetka mletého černého pepře
  • špetka drceného kmínu

POSTUP

  1. Česnek oloupejte, utřete s troškou soli a promíchejte s rostlinným olejem.
  2. Okurku oloupejte, nastrouhejte a přidejte k česneku s olejem.
  3. Přihoďte nadrobno nasekané vlašské ořechy, přilijte jogurt rozmíchaný s kefírem, osolte, opepřete a přisypte nasekaný kopr.
  4. Důkladně vše promíchejte a necháme vychladit, stačí tak hodinka.
  5. Polévka je skvělá s čerstvým pečivem nebo se slanými sušenkami, skvělé jsou také pivní rohlíčky.
Polévka z okurek v mističce.
www.dishmaps.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.