Studená polévka z mandlí

Studená polévka z mandlí

Tento recept je na takzvané bílé gazpacho z mandlí. Ochutnejte jeho netradiční podobu. Uvidíte, jak vám zachutná!

Co budeme potřebovat

  • 170 g blanšírovaných mandlí
  • 720 ml studené vody
  • 1 až 2 střední stroužky česneku
  • 225 g čerstvého rustikálního chleba bez kůrky
  • sůl
  • 1 ½ sherry octa
  • 1 ½ lžíce panenského olivového oleje

Na ozdobu

  • Zelené hrozny bez pecek
  • drcené pražené mandle
  • plátky čerstvé máty

Postup

  • V mixéru smíchejte mandle s vodou a česnekem a mixujte při vysoké rychlosti.
  • Přidejte chléb a mixujte, dokud směs nebude velmi hladká.
  • Dochuťte solí, poté vmíchejte ocet a olivový olej.
  • Pokud používáte méně výkonný mixér, možná budete v tomto okamžiku potřebovat propasírovat polévku přes jemné síto.
  • Dejte polévku do uzavřené nádoby a chlaďte, dokud není dobře vychlazená, alespoň 2 hodiny, ale klidně až 2 dny.
  • K servírování nakrájejte hrozny na menší kousky a posypte mandlemi, mátou a olivovým olejem jen tolik, abyste obalili. Dochuťte solí.
  • Polévku dobře protřepejte nebo promíchejte. Zkontrolujte konzistenci a v případě potřeby zřeďte studenou vodou.
  • Navrch nandejte hrozny a lehce pokapejte olivovým olejem.
Mističky plné bílé krémové studené polévky se zelenými hrozny.
Zdroj: thekitchn.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.