Studená polévka z okurek

Studená polévka z okurek

Možná zní studená polévka pro někoho trochu neobvykle, ale na léto je to ideální volba. Skvěle osvěží, poskytne vám potřebné vitamíny a navíc si pochutnáte!

INGREDIENCE

  • 7 okurek
  • 500 g zakysané smetany
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 1 stroužek česneku
  • 1 svazek petrželky
  • trochu kopru
  • 1/2 červené cibule
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř dle chuti
  • špetku koriandru

POSTUP

  1. Okurky oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
  2. Přidáme prolisovaný česnek, nadrobno nasekaný kopr a petrželku.
  3. Ke směsi přilijeme citrónovou šťávu, koriandr, olivový olej, pepř, sůl a zakysanou smetanu.
  4. Vše spolu dáme do mixéru,  a pokud bude polévka příliš hustá, přilijeme trochu čisté vody.
  5. Hotovou polévku dáme zchladit do lednice na cca 2 hodiny.
  6. Při servírování můžeme posypat čerstvou cibulkou, nebo navrch přidat lžíci zakysané smetany.
Okurková polévka v hlubokém talíři, ozdobená čerstvou cibulkou a zakápnutá olivovým olejem.
www.foodandwine.com

Máme pro vás i další nejlepší recepty na polévky za studena aneb zdraví a osvěžení v jednom!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.