Skvělá varianta pro horké letní dny! Osvěží i zasytí zároveň!
Ingredience:
- 2 svazky ředkviček
- 4 salátové okurky
- 4 vejce
- 1 stroužek česneku
- 600 ml podmáslí
- 100 ml řeckého jogurtu
- 1 PL kopru
- 2 PL šalvěje
- sůl
- pepř
Postup:
- Uvařte si vejce natvrdo, po vychladnutí je oloupejte a nakrájejte na větší kousky.
- Na menší či středně velké kousky, v závislosti na vašich preferencích, nakrájejte i ředkvičky, okurku, česnek, kopr a šalvěj.
- Následně veškerou zeleninu smíchejte s podmáslím, řeckým jogurtem a kořením.
- Před podáváním dejte do talíře nejprve vejce a poté je přelijte směsí zeleniny.
Míra růžovosti polévky se může lišit. Pokud chcete polévce dodat trochu více barvy, nastrouhejte část zbývající červené řepy a následně do polévky přidejte její šťávu.