Studená ředkvičková polévka s vejci

Studená ředkvičková polévka s vejci
Příprava: 10 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 4

Skvělá varianta pro horké letní dny! Osvěží i zasytí zároveň!

Ingredience:

  • 2 svazky ředkviček
  • 4 salátové okurky
  • 4 vejce
  • 1 stroužek česneku
  • 600 ml podmáslí
  • 100 ml řeckého jogurtu
  • 1 PL kopru
  • 2 PL šalvěje
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Uvařte si vejce natvrdo, po vychladnutí je oloupejte a nakrájejte na větší kousky.
  2. Na menší či středně velké kousky, v závislosti na vašich preferencích, nakrájejte i ředkvičky, okurku, česnek, kopr a šalvěj.
  3. Následně veškerou zeleninu smíchejte s podmáslím, řeckým jogurtem a kořením.
  4. Před podáváním dejte do talíře nejprve vejce a poté je přelijte směsí zeleniny.
Studená polévka s vejci, ředkvičkami a okurkou
zdroj: worldrecipes.com

Míra růžovosti polévky se může lišit. Pokud chcete polévce dodat trochu více barvy, nastrouhejte část zbývající červené řepy a následně do polévky přidejte její šťávu.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.