Studená Španělská polévka Salmorejo

Studená Španělská polévka Salmorejo

Tato polévka je vynikající do horkých letních dnů jako alternativa lehkého osvěžujícího oběda.

Ingredience:

  • 4 plátky starého chleba
  • 1 kg čerstvých rajčat
  • 1 velký stroužek česneku
  • 2 lžičky soli
  • 125 ml olivového oleje
  • 1 a 1/2 lžíce vinného, nebo jablečného octa

Postup:

  • Chleba nakrájejte na malé kostky a nechte trošku proschnout
  • Mezi tím co bude osychat chleba, nakrájejte rajčata na malé kostky
  • Rajčata dejte do stolního mixéru (pokud nemáte stolní mixér, použijte velkou mísu a mixujte tyčovým mixérem)
  • K rajčatům prolisujte česnek, sůl a nasypte kostičky chleba
  • Všechno promixujte dohromady na pyré, ochutnejte a podle potřeby dosolte
  • Až budete mít všechno rozmixované na hladké pyré, začněte znovu směs pozvolna mixovat a tenkým pramínkem přilévejte olivový olej a potom stejným způsobem ocet
  • Po zamixování oleje a octa polévku ochutnejte, popřípadě dochuťte ještě trochou octa
  • Polévka by neměla být moc hustá, pokud bude, tak ji můžete naředit trochou studené vody
  • Polévku před podáváním nechte vychladit v lednici minimálně 2 hodiny

Polévku podávejte s nasekanými bylinkami, sušenou šunkou, nebo vařeným křepelčím vejcem.

Polévka v talíři s vejcem a šunkou.
Zdroj: hola.com

Pokud se vám zdá klasická příprava pošírovaného vejce složitá, nezoufejte máme ro vás tip jak přípravu takového vejce zjednodušit.
Dejte si do misky fresh folii, do které rozklepnete vejce. Fresh folii s vejcem zavažte a dejte do vroucí vody na 5 minut.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.