Tento úžasný sečuánský pokrm je extrémně populární v celé Číně. Je chutný a v horkých dnech krásně ochladí. Vyzkoušejte ho i vy s naším jednoduchým návodem!
Co budete potřebovat
- 1 kuřecí prso
- 2 plátky zázvoru
- 1 jarní cibulka, nakrájená na 7,5 cm proužky
- 2 porce nudlí dle vaší volby
- 1/2 salátové okurky, nakrájená na tenké proužky
- 1 a 1/2 šálku fazolových klíčků
- 1/3 – 1/2 šálku pražených arašídů, nahrubo nasekaných
- 1 jarní cibulka, nasekaná najemno
- malá hrst nasekaného čerstvého koriandru
Na omáčku:
- 2 lžičky cukru
- 1 lžíce sezamového oleje
- 4 stroužky česneku, jemně nasekané
- 4 lžíce rýžového octa
- 3 lžíce světlé sójové omáčky
- 2 – 3 lžičky chilli oleje (vynechte, pokud nemáte rádi pikantní)
- sůl dle chuti
Postup
- Naplňte malý hrnec dostatečným množstvím vody, aby bylo kuřecí prso ponořeno (ale ještě maso do vody nepřidávejte) a přidejte zázvor a jarní cibulku.
- Když voda dojde k varu, přidejte kuře a znovu přiveďte k varu.
- Okamžitě hrnec přikryjte, vypněte oheň a nechte kuře 22–25 minut ve vodě.
- Mezitím si připravte zbytek ingrediencí.
- Smíchejte všechny ingredience na omáčku v misce.
- Uvařte si nudle podle návodu na obalu.
- Nudle sceďte a důkladně propláchněte pod studenou vodou.
- Pokud je nebudete jíst hned, vmíchejte asi 1-2 lžičky oleje, aby se neslepily.
- Smíchejte nudle, natrhané kuřecí maso, proužky okurky, fazolové klíčky, sekané arašídy, jarní cibulku a koriandr.
- Vše zalijte omáčkou a promíchejte.
- Dobrou chuť!
Na asijská jídla se skvěle hodí hluboká pánev wok. Pokud ji ještě nemáte ve své kuchyni, nezapomeňte se podívat na naše recenze nejlepších pánví wok a zjistěte, jaká je pro vás ta ideální!