Studený cuketový salát s řapíkatým celerem

Studený cuketový salát s řapíkatým celerem

Tento studený salát z restované cukety, řapíkatého celeru, spousty cibule a majonézového dresinku je skvělou letní přílohou, na které si všichni pochutnají. Připravte si ho den dopředu, protože je ještě lepší, když ho necháte přes noc odležet.

Ingredience

  • 450 g cukety
  • sůl dle chuti
  • 1 lžíce másla
  • pepř dle chuti
  • 40 g řapíkatého celeru, nakrájeného na plátky
  • 30 g jarní cibulky, nakrájené
  • 0,5 šálku majonézy
  • 1 lžíce nasekané pažitky
  • 1 lžička dijonské hořčice

Postup                                       

  1. Cuketu oloupejte a poté podélně rozkrojte na polovinu.
  2. Lžící vyškrábněte semínka.
  3. Nakrájejte cuketu na centimetrové plátky.
  4. Dejte ji do cedníku se solí, aby se z ní vypotila voda.
  5.  Nechte působit 5-10 minut a poté z cukety lehce vytlačte zbývající vodu.
  6. Cuketu rychle orestujte na pánvi s máslem na středním ohni.
  7. Dochuťte solí a pepřem.
  8. Cuketu vařte, dokud mírně nezměkne, asi 2–3 minuty.
  9. Sundejte z plotny a nechte vychladnout.
  10. Jakmile jsou cukety vychladlé, přidejte zbývající přísady do mísy, promíchejte a podávejte.
Salát s cuketami, řapíkatým celerem a majonézovým dresinkem servírovaný v hlubokém talíři.
www.ruled.me

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.