Tento studený salát z restované cukety, řapíkatého celeru, spousty cibule a majonézového dresinku je skvělou letní přílohou, na které si všichni pochutnají. Připravte si ho den dopředu, protože je ještě lepší, když ho necháte přes noc odležet.
Ingredience
- 450 g cukety
- sůl dle chuti
- 1 lžíce másla
- pepř dle chuti
- 40 g řapíkatého celeru, nakrájeného na plátky
- 30 g jarní cibulky, nakrájené
- 0,5 šálku majonézy
- 1 lžíce nasekané pažitky
- 1 lžička dijonské hořčice
Postup
- Cuketu oloupejte a poté podélně rozkrojte na polovinu.
- Lžící vyškrábněte semínka.
- Nakrájejte cuketu na centimetrové plátky.
- Dejte ji do cedníku se solí, aby se z ní vypotila voda.
- Nechte působit 5-10 minut a poté z cukety lehce vytlačte zbývající vodu.
- Cuketu rychle orestujte na pánvi s máslem na středním ohni.
- Dochuťte solí a pepřem.
- Cuketu vařte, dokud mírně nezměkne, asi 2–3 minuty.
- Sundejte z plotny a nechte vychladnout.
- Jakmile jsou cukety vychladlé, přidejte zbývající přísady do mísy, promíchejte a podávejte.