Studený moučník z cukrářských piškot

Studený moučník z cukrářských piškot

Cukrářské piškoty se dají skvěle využít na nepečené moučníky. Jsou sladké, chutné a často se namáčí do různých tekutin. V tomto receptu je namočíme do domácího rumového sirupu. 

Ingredience:

  • 30-35 ks cukrářských piškot

Na sirup:

  • ¾ hrnku vody
  • ¾ hrnku cukru
  • 1 lžička rumového extraktu nebo rumu (2 lžíce)

Na náplň:

  • 1 hrnek cukru
  • 2 velká vejce
  • 1 hrnek mléka (200 ml)
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 plátky želatiny
  • 2 lžíce vody
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 100 g kandovaného ovoce

Postup:

  • Vodu s cukrem si svařte do konzistence sirupu, nechte probublávat asi 2-3 minuty.
  • Sirup nechte mírně vychladnout, pak do něj přimíchejte rum nebo aroma.
  • Jakmile bude sirup vychladlý, můžete do něj z obou stran namáčet piškoty.
  • Piškoty vyložte dortovou formu o průměru asi 20 cm kolem dokola (na to by vám mělo stačit asi 20-25 piškot), zbytek využijte na dno a polovinu si nechte ještě na další patro.

Příprava náplně:

  • Nádobu na šlehání včetně šlehacích metel si dejte do mrazáku na 20 minut vychladit.
  • Poté stačí smetanu do mísy nalít a šlehat 1 minutu.
  • Želatinové plátky si dejte do studené vody nabobtnat.
  • Nad vodní lázní si vyšlehejte vejce s cukrem a mlékem do krému. 
  • Kdy je krém hotový, poznáte podle tuhosti, začne houstnout a přichytávat se na metličku.
  • Hotový krém dejte z páry pryč a vešlehejte vody zbavené želé plátky.
  • Míchejte do úplného vychladnutí.
  • Pak ještě ke směsi přidejte šlehačku, kandované ovoce a zamíchejte.
  • Polovinu krému navrstvěte na první patro piškot. 
  • Namočte zbytek piškot v sirupu a naskládejte na krém. 
  • Na piškoty rozprostřete druhou polovinu náplně.
  • Dejte vychladit do lednice nejlépe přes noc.
nepečený moučník z piškot
Zdroj: youtube.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.