Naučte se vyrobit jednoduchou sůl s citrusy a bylinkami! Skvěle se hodí pro dochucování různých jídel, jako je drůbež, ryby a zelenina, a můžete jí obdarovat všechny gurmány, které máte v rodině či mezi přáteli.
INGREDIENCE
- 2 šálky hrubé mořské soli
- 3 lžíce čerstvých listů rozmarýnu
- 1 lžíce lístků čerstvého tymiánu
- 6 pomerančů
POSTUP
- Do velké mísy odměřte mořskou sůl a dejte stranou.
- Rozmarýn a tymián omyjte a osušte.
- Odstraňte listy a zlikvidujte dřevnaté stonky z obou bylin.
- Rozmarýn a tymián nasekejte ostrým nožem nadrobno a obojí odměřte do misky spolu se solí.
- Pomeranče omyjte a osušte a pomocí zesteru nakrájejte kůru ze všech šesti pomerančů na malé tenké proužky (vyhněte se bílé dřeni pod nimi).
- Případně můžete pomocí malého ostrého nože oloupat kůru na velké nudličky a poté ji nakrájet na menší kousky.
- Odšťavněte dva pomeranče do malé misky.
- Přidejte čerstvou šťávu a pomerančovou kůru k mořské soli.
- Sůl dobře promíchejte dřevěnou lžící, aby se pomerančová šťáva, bylinky a kůra plně spojily.
- Směs rovnoměrně rozetřete na velký pečicí plech s okrajem.
- Nastavte troubu na 105°C a vložte plech dovnitř.
- Pečte 30 minut, v polovině promíchejte.
- Vařečkou nebo vidličkou rozbijte případné shluky a hotovou sůl uložte do vzduchotěsné nádoby do spíže.
- Pro nejlepší chuť spotřebujte do 3 měsíců.