Sůl s příchutí rozmarýnu, pomeranče a tymiánu

Sůl s příchutí rozmarýnu, pomeranče a tymiánu
Příprava: 15 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 1

Naučte se vyrobit jednoduchou sůl s citrusy a bylinkami! Skvěle se hodí pro dochucování různých jídel, jako je drůbež, ryby a zelenina, a můžete jí obdarovat všechny gurmány, které máte v rodině či mezi přáteli.  

INGREDIENCE

  • 2 šálky hrubé mořské soli
  • 3 lžíce čerstvých listů rozmarýnu
  • 1 lžíce lístků čerstvého tymiánu
  • 6 pomerančů

POSTUP

  • Do velké mísy odměřte mořskou sůl a dejte stranou.
  • Rozmarýn a tymián omyjte a osušte.
  • Odstraňte listy a zlikvidujte dřevnaté stonky z obou bylin.
  • Rozmarýn a tymián nasekejte ostrým nožem nadrobno a obojí odměřte do misky spolu se solí.
  • Pomeranče omyjte a osušte a pomocí zesteru nakrájejte kůru ze všech šesti pomerančů na malé tenké proužky (vyhněte se bílé dřeni pod nimi).
  • Případně můžete pomocí malého ostrého nože oloupat kůru na velké nudličky a poté ji nakrájet na menší kousky.
  • Odšťavněte dva pomeranče do malé misky.
  • Přidejte čerstvou šťávu a pomerančovou kůru k mořské soli.
  • Sůl dobře promíchejte dřevěnou lžící, aby se pomerančová šťáva, bylinky a kůra plně spojily.
  • Směs rovnoměrně rozetřete na velký pečicí plech s okrajem.
  • Nastavte troubu na 105°C a vložte plech dovnitř.
  • Pečte 30 minut, v polovině promíchejte.
  • Vařečkou nebo vidličkou rozbijte případné shluky a hotovou sůl uložte do vzduchotěsné nádoby do spíže.
  • Pro nejlepší chuť spotřebujte do 3 měsíců.
Sůl s citrusy a bylinkami ve sklenici.
www.therisingspoon.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.