Šumavská kuřecí rolka s nádivkou z hub

Šumavská kuřecí rolka s nádivkou z hub
Příprava: 30 minut Vaření: 55 minut Počet porcí: 4

Máte doma nasušené houby z léta? Na přípravu této oblíbené varianty se vám budou hodit.

Ingredience

  • 4 kuřecí prsa
  • 50 g sušených hub
  • 2 žloutky
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř
  • rozmarýn

Postup

  • Houby zalijte vařící vodou a nechte je 15 minut namočit.
  • Na pánvi rozehřejte lžíci oleje, přidejte najemno nakrájenou cibuli a opečte.
  • Houby slijte, vyždímejte vodu a dejte do pánve k cibuli. Přidejte česnek a za stálého míchání opékejte 8-10 minut.
  • Osolte, opepřete, přidejte žloutky a rozmarýn a ještě dvě minuty promíchejte.
  • Maso nařízněte, rozložte a naklepejte. Každý řízek osolte a opepřete a dejte na něj čtvrtinu houbové směsi.
  • Zasypte strouhaným sýrem a zarolujte, propíchněte párátky a přendejte do pekáčku vymazaného olejem.
  • Pečte 30 – 35 minut v troubě vyhřáté na 180°C.
  • Po vyndání z trouby nakrájejte na plátky a podávejte se šťouchanými brambory a salátem.
Nakrojený kuřecí závin s houbovo-cibulovou náplní.
Zdroj: lenards.com.au

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.