Šunkové rolky s křenem v rosolu

Šunkové rolky s křenem v rosolu

Jeden z nejklasičtějších pokrmů na mnoha rautech. Rolky lze naplnit nejrůznějšími typy pomazánek, oblíbená je především ta s křenem, který pokrmu dodá pikantní chuť.

Ingredience:

  • 20 plátků šunky
  • 1000 ml vody
  • 1/2 šálku octa
  • 3 čajové lžičky cukru
  • 2 sáčky želatiny
  • hřebíček
  • nové koření
  • sůl, pepř

Náplň

  • 1/2 šálku másla
  • 3 plátky sýra
  • 1 PL dijonské hořčice
  • 2 PL křenu
  • 4 vajíčka natvrdo
  • 300 g salámu nakrájeného na malé kousky
  • 5 nakládaných okurek
  • 1 paprika
  • 2 PL majonézy
  • 1 cibule
  • sladká paprika
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Ve velkém hrnci smíchejte vodu, pepř, nové koření, hřebíček, ocet a sůl a směs přiveďte k varu.
  2. Připravte si želatinu podle návodu a poté jí přidejte do teplého vývaru, důkladně promíchejte.
  3. V misce smíchejte máslo, nakrájený plátkový sýr a žloutky z vajíček.
  4. Přidejte nakrájené okurky, salám, cibuli, hořčici, křen, majonézu a koření.
  5. Důkladně promíchejte a směsí naplňte šunkové rolky.
  6. Vložte rolky do pekáče, přelijte je polovinou želatiny a nechte lehce ztuhnout.
  7. Přidejte plátek vajíčka natvrdo, okurku a kousek papriky a zalijte zbytkem aspiku.
  8. Dejte vychladnout do ledničky.
Plněné šunkové rolky s vajíčkem a zeleninou v aspikovém přelivu
zdroj: catvusa.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.