Výborné nepečené moučníky musí samozřejmě ozdobit i ovoce. A co teprve v letních dnech? Dát si kousek tohoto vychlazeného jahodového dezertu, je prostě ono.
Ingredience:
- 100 g máslových sušenek
- 90 g cukru moučky
- 55 g rozpuštěného másla
- 125 ml smetany ke šlehání
- 450 g tvarohu
- 5 velkých jahod
- 4 lžíce pomerančové šťávy
- 2 lžíce želatinového prášku
Postup:
- Máslové sušenky si rozmačkejte nebo rozmixujte a smíchejte s rozpuštěným máslem a 30 g moučkového cukru.
- Těsto na korpus vložte do dortové formy o průměru 20 cm a přitlačte ke dnu.
- Tvaroh smíchejte spolu se zbytkem cukru, rozmixovanými jahodami a vyšlehanou smetanou.
- Pomerančovou šťávu dejte zahřívat v rendlíku a smíchejte ji se želatinou podle návodu na sáčku.
- Vařte asi 4 minuty do zhoustnutí.
- Po mírném vychlazení ji smíchejte s tvarohovou náplní.
- Náplň navrstvěte na oplatkový korpus a dejte chladit do lednice na 4 hodiny.