Sušenkový dezert z tvarohu

Sušenkový dezert z tvarohu

Výborné nepečené moučníky musí samozřejmě ozdobit i ovoce. A co teprve v letních dnech? Dát si kousek tohoto vychlazeného jahodového dezertu, je prostě ono.

Ingredience:

  • 100 g máslových sušenek
  • 90 g cukru moučky
  • 55 g rozpuštěného másla
  • 125 ml smetany ke šlehání
  • 450 g tvarohu
  • 5 velkých jahod
  • 4 lžíce pomerančové šťávy
  • 2 lžíce želatinového prášku

Postup:

  • Máslové sušenky si rozmačkejte nebo rozmixujte a smíchejte s rozpuštěným máslem a 30 g moučkového cukru. 
  • Těsto na korpus vložte do dortové formy o průměru 20 cm a přitlačte ke dnu. 
  • Tvaroh smíchejte spolu se zbytkem cukru, rozmixovanými jahodami a vyšlehanou smetanou.
  • Pomerančovou šťávu dejte zahřívat v rendlíku a smíchejte ji se želatinou podle návodu na sáčku.
  • Vařte asi 4 minuty do zhoustnutí.
  • Po mírném vychlazení ji smíchejte s tvarohovou náplní.
  • Náplň navrstvěte na oplatkový korpus a dejte chladit do lednice na 4 hodiny.
jahodové nepečené moučníky jako letní osvěžení
Zdroj: natashaskitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.