Sladké sušenky jsou sice skvělou chuťovkou, ale ne vždy máme chuť či náladu na takový druh mlsání. Když nás náhodou přepadne touha po něčem sladkém, nemusíme do sebe hned ládovat hromadu soli prostřednictvím chipsů či solených oříšků.
Naopak můžeme zkusit tyto slané sušenky, které chutnají po česneku, tymiánu a cibuli. Perfektně se hodí jako příloha k chilli con carne nebo třeba k hovězí polévce.
Ingredience:
- 1 polévková lžíce slunečnicového oleje
- 1 velká cibule
- 2 – 3 stroužky česneku
- 2 hrnky kupované pečicí směsi na sušenky
- 1/2 lžičky sušeného tymiánu
- 3/4 hrnku mléka
Postup:
- Začneme tím, že si předehřejeme troubu na 220°C.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na co nejjemnější kousky.
- Česnek očistíme a prolisujeme lisem na česnek, nebo utřeme na prkénku.
- Do pánve dáme olej, přidáme cibuli a restujeme zhruba 3 – 4 minuty.
- Vmícháme prolisovaný česnek a vaříme 1 minutu.
- Potom odstavíme a necháme zcela vychladnout.
- Připravíme si mísu, nasypeme do ní pečící směs, tymián a cibulovou směs.
- Trochu promícháme a přilijeme mléko.
- Vypracujeme hladké těsto a pomocí lžíce tvoříme stejně velké kopečky na plech vyložený pečícím papírem.
- Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 8 – 10 minut. Sušenky by měly mít zlatavý odstín, pak jsou pečené.
- Podáváme teplé, ale i po vychladnutí jsou skvělé, navíc se dají ohřát v mikrovlnné troubě.