Šťavnaté datle s křupavými mandlemi snoubící se s chutí kokosu a rozinek. Domácí sušenky z ovesných vloček si můžete připravit i bez lepku. Stačí přidat bezlepkové ovesné vločky a je to.
Ingredience:
Vlhké ingredience:
- 100 g datlí
- ⅓ hrnku vařící vody
- 1 vejce
- 3 lžíce javorového sirupu nebo medu
- 3 lžíce změklého kokosového oleje
- 1 lžička vanilkového extraktu
Suché ingredience:
- 1,25 hrnku ovesných vloček (bezlepkových)
- ½ hrnku mandlových plátků
- ¼ hrnku kokosu
- ½ hrnku rozinek
- ¾ mandlové mouky
- ½ lžičky prášku do pečiva
- ½ lžičky skořice
Postup:
- Datle nasekejte nahrubo, zalijte je horkou vodou a nechte 10 minut přikryté odstát.
- Poté je rozmačkejte vidličkou na kaši.
- Přidejte ostatní tekuté ingredience a vše dobře smíchejte.
- Nakonec přidejte suché ingredience a znovu promíchejte.
- Z těsta tvořte hrudky a ukládejte na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečte při 180°C asi 20 minut.