Sušenky z ovesných vloček s datlemi a mandlemi (bez lepku)

Sušenky z ovesných vloček s datlemi a mandlemi (bez lepku)
Příprava: 20 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 10

Šťavnaté datle s křupavými mandlemi snoubící se s chutí kokosu a rozinek. Domácí sušenky z ovesných vloček si můžete připravit i bez lepku. Stačí přidat bezlepkové ovesné vločky a je to.

Ingredience:

Vlhké ingredience:

  • 100 g datlí
  • ⅓ hrnku vařící vody
  • 1 vejce
  • 3 lžíce javorového sirupu nebo medu
  • 3 lžíce změklého kokosového oleje
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Suché ingredience:

  • 1,25 hrnku ovesných vloček (bezlepkových)
  • ½ hrnku mandlových plátků
  • ¼ hrnku kokosu
  • ½ hrnku rozinek
  • ¾ mandlové mouky
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • ½ lžičky skořice

Postup:

  • Datle nasekejte nahrubo, zalijte je horkou vodou a nechte 10 minut přikryté odstát. 
  • Poté je rozmačkejte vidličkou na kaši. 
  • Přidejte ostatní tekuté ingredience a vše dobře smíchejte. 
  • Nakonec přidejte suché ingredience a znovu promíchejte. 
  • Z těsta tvořte hrudky a ukládejte na plech vyložený pečicím papírem. 
  • Pečte při 180°C asi 20 minut.
datlové sušenky z ovesných vloček
Zdroj: taste.com.au

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.