Ovesné sušenky si klidně můžete dopřát na cestách do práce, když ráno nestíháte. Určitě je můžete zařadit do kategorie lehké svačinky, která je zejména oblíbená u dětí.
Ingredience:
- ½ hrnku hladké mouky
- ½ hrnku polohrubé mouky
- 1 lžička skořice
- ¼ lžičky muškátového oříšku
- ½ lžičky jedlé sody
- ¼ lžičky soli
- 115 g změklého másla
- ½ hrnku třtinového cukru
- ¼ hrnku bílého cukru
- 1 velké vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 a ¾ hrnku ovesných vloček
- 1 středně velké jablko
Postup:
- Smíchejte mouky, skořici, muškátový oříšek, sodu a sůl.
- Máslo vyšlehejte s třtinovým i bílým cukrem do pěny.
- Přidejte vejce, vanilku a vyšlehejte.
- Nakonec přidejte suché ingredience, ovesné vločky a na kostičky nakrájené jablko.
- Vše dobře smíchejte a těsto dejte na 30 minut do lednice.
- Troubu si předehřejte na 175°C.
- Z těsta vytvarujte hrudky a ukládejte je na plech vyložený pečicím papírem.
- Dejte péct do trouby na 12-14 minut.