Svatební dvoupatrový harlekýn dort

Svatební dvoupatrový harlekýn dort

Tento recept na čokoládový šlehačkový svatební dort má čtyři vrstvy nejlepšího kakaového korpusu pokrytého bílou a tmavou šlehačkou z nejkvalitnějších surovin a navrch je posypaný čokoládovými hoblinami.

Co budeme potřebovat

Na korpus

  1. Rum
  2. 400 g polohrubé mouky
  3. 140 g cukru
  4. 6 vajec
  5. 4 lžičky prášku do pečiva
  6. 100 ml oleje
  7. 120 ml horké vody
  8. Lžička soli
  9. 40 g kakaa

Na pařížskou šlehačku

  1. 600 ml smetany ke šlehání
  2. 60 g kakaa
  3. 60 g cukru

Na klasickou šlehačku

  1. 400 ml smetany ke šlehání
  2. 40 g cukru

Na ozdobu

  1. Hořkou čokoládu
  2. Bílou čokoládu

Postup

  1. Pařížskou šlehačku si připravíme den předem
  2. Všechny potřebné ingredience si smícháme v hrnci a necháme je společně svařit
  3. Krém přelijeme do misky a dáme do lednice přes noc ztuhnout
  4. Druhý den šlehačku vyšleháme do nadýchaného krému
  5. Zapneme troubu na 170 stupňů a vymažeme si dortové formy
  6. Bílky si oddělíme od žloutků
  7. Bílky společně se špetkou soli vyšleháme do pevného sněhu
  8. Žloutky si vyšleháme s cukrem
  9. Když nám vznikne bílá nadýchaná pěna, začneme přidávat olej a vodu
  10. Do žloutkové směsi poté přidáme mouku a prášek do pečiva
  11. Vše spolu pořádně promícháme, aby ve směsi nebyly krystalky cukru
  12. Pomocí stěrky pomalu začneme zamíchávat vyšlehaný sníh
  13. Dáváme pozor, aby nám při míchání sníh nespadl
  14. Promíchané těsto vlijeme do vymazaných dortových forem
  15. Vložíme do předehřáté trouby
  16. Korpus pečeme přibližně 10 minut na 170 stupňů, poté teplotu snížíme na 150 stupňů a pečeme dalších 30 minut
  17. Upečené korpusy vyndáme z trouby a necháme je vychladnout na mřížce
  18. Mezitím si vyšleháme klasickou šlehačku
  19. Korpusy prokrojíme na půl
  20. Všechny pláty pokapeme rumem
  21. První plát korpusu nejdříve pomažeme pařížskou šlehačkou a poté přidáme klasickou šlehačku a přiklopíme dalším plátem korpusu
  22. Tento postup opakujeme u všech pater
  23. Celý dort pomažeme čokoládovou šlehačkou a ozdobíme dle naší fantazie zbylou klasickou šlehačkou a čokoládovými hoblinkami

Na tento recept na harlekýn dort budete potřebovat dvě formy. Jendu klasickou 23 centimetrů velkou a druhou menší, na druhé patro, 12 centimetrů. Pokud máte jen jednu formu, zdvojnásobte množství ingredienci v receptu, aby jste měli dostatek těsta na dvě patra.

Svatební čokoládový dort s pařížskou klasickou šlehačkou.
Zdroj: onesweetappetite.com
Komentáře
  1. V receptu není napsaný kdy se přidává olej na cuketovou buchtu na plechu ? Děkuji za odpověď

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.