Svatební koláčky

Svatební koláčky
Příprava: 40 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 8
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 8

Ingredience

Na těsto

  • 40 dkg polohrubé mouky
  • kůra z 1 citronu
  • 1 vanilový cukr
  • necelé droždí
  • 1 tuk 100%
  • 2 celá vejce
  • špetka soli
  • 3 lžíce curku
  • 3 lžíce mléka

Náplň

  • 4 větší jablka
  • 1 skořicový cukr
  • 1 měkký tvaroh
  • 2 lžíce curku
  • 1 žloutek
  • marmeláda (jahodová či meruňková )

Drobenka

  • 10 dkg krystalového cukru
  • 10 dkg hrubé mouky
  • 50 g másla

Postup receptu

  1. Do mouky nastrouháme tuk, citrónovou kůru, přidáme obě vejce, vanilkový cukr, sůl a droždí rozmíchané v mléce se 3 lžícemi cukru
  2. Vše důkladně zapracujeme v těsto a dáme na 30 minut odpočinout do chladničky
  3. Mezitím si připravíme náplně do koláčků
  4. Jablka oloupeme, nastrouháme na struhadle ( na straně s většími slzičkami ) a smícháme se skořicovým cukrem
  5. Měkký tvaroh spojíme s vaječným žloutkem a přidáme 2 zarovnané lžíce cukru
  6. Na drobenku smícháme cukr s moukou, přidáme máslo a zpracujeme
  7. Troubu vyhřejeme na 170 stupňů
  8. Z těsta nejdříve tvoříme malé kuličky, o něco větší než plod třešně, klademe na papírem vyložený plech, 3-4 cm od sebe
  9. Pomocí umytého vajíčka uděláme do kuliček důlky (vejce si z jedné strany omastěte a před tvořením důlku mastnou stranu ponořte do hrubé mouky, aby se vám těsto na vejce nelepilo)
  10. Do důlku klademe lžičkou náplně ,posypeme troškou drobenky a pečeme přibližně 15 minut

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.