Svatební srdíčka

Svatební srdíčka
Příprava: 60 minut Vaření: 12 minut Počet porcí: 2

Srdce je symbolem lásky již od nepaměti a jak lépe oslavit ten zásadní den než vyrobit cukroví právě v tomto krásném tvaru. Ukažte všem svou lásku a zkuste náš jednoduchý recept.

INGREDIENCE:

Na cukroví:

  • 2 hrnky hladké mouky (plus další na posypání)
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 kostky čerstvého nesolené másla (musí mít pokojovou teplotu)
  • 1 hrnek cukru moučka
  • 1 velké vejce velikosti L
  • 1 lžička kvalitního vanilkového extraktu

Na královskou polevu:

  • 225 g moučkového cukru
  • 1 velký bílek
  • 1/4 hrnku vody
  • gelová potravinářská barva růžové barvy

Postup:

  • V míse smícháme mouku, kypřící prášek do pečiva a sůl.
  • Do nádoby mixéru dáme máslo s cukrem a šleháme na středně vysokou rychlost, až bude hmota nadýchaná a získá světlou barvu.
  • Přidáme vejce s vanilkovým extraktem a rozšleháme. Poté rychlost snížíme na minimum a začneme postupně přidávat směs mouky.
  • Šleháme tak dlouho, dokud se vše nespojí a neutvoří se hladké těsto. Rozdělíme jej na dvě části, lehce namačkáme a zabalíme do potravinové fólie. Dáme do chladničky zhruba na 20 minut.
  • Troubu si předehřejeme na 175 stupňů a připravíme si dva plechy vyložené pečícím papírem.
  • Každý díl těsta vyválíme mezi dvojicí pomoučených pergamenů na 4 mm silné pláty a podle potřeby ještě posypeme moukou.
  • Vykrajujeme srdce a klademe na připravené plechy. Jestli bude těsto moc měkké, dáme ho i s plechem na 10 minut do chladničky. Postupně takto zpracujeme všechno těsto.
  • Vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 12 minut, dokud okraje srdíček nezískají zlatavý nádech. Tak v polovině pečení plech otočíme, aby se cukroví peklo rovnoměrně.
  • Hotové vyjmeme z trouby a necháme vychladnout na kuchyňské mřížce.
  • Mezitím si nasadíme na robota lopatkový nástavec a do mísy dáme moučkový cukr s bílkem. Při nízké rychlosti šleháme.
  • Přidáme 1/4 hrnku vody, zvýšíme rychlost na střední a necháme šlehat cca 10 minut.
  • Poté snížíme rychlost na nízké otáčky a šleháme ještě zhruba 1 minutu. Tím zbavíme polevu vzduchových bublin.
  • Polevu dáme do misky a jedno srdíčko po druhém do ní namáčíme. Přebytečnou polevu necháme okapat a jemně s ní poklepeme, aby se netvořily bubliny.
  • Poskládáme vedle sebe na plech nebo pracovní plochu a jemně přetřeme růžovou barvou.
Sušenky ve tvaru srdce zdobené luxusní královskou polevou s dokonalým leskem.
Zdroj: https://www.marthastewart.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.