Sváteční čočkovka se sýrem

Sváteční čočkovka se sýrem

Připravte si sváteční čočkovku po italsku. Tedy se sýrem a žampiony.

Ingredience

  • 6 hrnků kuřecího vývaru (bujón)
  •  1-1/2 hrnku vody
  •  1/2 hrnku bílého vína
  •  1 hrnek drcených rajčat (protlak)
  •  1 hrnek zelené nebo hnědé čočky (opláchnuté)
  •  4 lžíce olivového oleje
  •  1 velká cibule, nakrájená najemno
  •  3 velké stonky celeru, nakrájené
  •  2 velké mrkve, nakrájené
  •  2-3 malé brambory, nakrájené na malé kousky
  • 4-5 žampionů nakrájených na kousky
  •  2-3 stroužky česneku, nadrcené
  •  2 lžíce čerstvé petrželky, nahrubo nasekané
  •  1 lžíce sušené bazalky
  •  1 čajová lžička sušeného oregana
  •  1 čajová lžička sušeného kopru
  •  1/2 čajové lžičky mletého černého pepře
  • Sůl podle chuti
  • Strouhaný eidam nebo gouda dle chuti

Postup

  • Ve velkém hrnci zahřejte olej, přidejte cibuli, celer a mrkev a restujte asi 7 minut – dokud cibule nebude do zlatova.
  • Přidejte česnek a restujte další minutu.
  • Přidejte víno a nechte dusit jen minutu.
  • Poté přidejte kuřecí vývar, vodu a rajčata, žampiony, brambory a čočku.
  • Nakonec přidejte petržel, bazalku, oregano, kopr a čerstvě mletý černý pepř.
  • Hrnec přikryjte pokličkou a vařte asi 40 minut, nebo dokud čočka nebude měkká.
  • Polévku ozdobte strouhaným sýrem a ihned podávejte.
čočková polévka po italsku
Zdroj: theharvestkitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.