Sváteční krůtí roláda

Sváteční krůtí roláda

Vyzkoušejte tuto luxusní roládu z prosciutta, mletého krůtího masa a nádivky. Je to perfektní vánoční recept, který vás navíc nezruinuje. Podávejte s pečenou zeleninou, zeleným salátem a brusinkovou omáčkou.

INGREDIENCE

  • 500 g krůtího mletého masa
  • 2 plátky bílého chleba, natrhané na malé kousky (bez kůrek)
  • ½ šálku kuřecího vývaru
  • 6-8 plátků prosciutta
  • 1 lžíce olivového oleje
  • ½ lžíce másla
  • 1 malá cibule, nakrájená nadrobno
  • 1 stroužek česneku, rozdrcený
  • 1 jablko granny smith, nastrouhané
  • ½ šálku strouhanky
  • 2 lžíce petrželky, nasekané nadrobno
  • 2 polévkové šalvěje, jemně nasekané
  • ½ šálku sušených brusinek, nasekaných
  • kůra z 1 pomeranče

K servírování:

  • 1 lžíce másla
  • 1 svazek listů šalvěje
  • ¼ šálku pistácií

POSTUP

  • Předehřejte troubu na 180 °C.
  • Do střední mísy dejte chléb a kuřecí vývar.
  • Dobře promíchejte a dejte misku stranou.
  • Nechte chléb nasáknout vývar, aby změkl.
  • Umístěte středně velkou pánev na sporák na střední teplotu.
  • Na pánev dejte olej a máslo a nechte máslo rozpustit.
  • Do pánve přidejte cibuli a restujte, dokud nezesklovatí.
  • Poté přidejte česnek a na mírném ohni restujte jednu minutu.
  • Odstraňte z tepla a vložte do velké mísy, nechte vychladnout, zatímco budete připravovat krůtí směs.
  • Promíchejte mleté krůtí maso se strouhankou.
  • Dejte do lednice.
  • Do velké mísy s cibulovou směsí přidejte jablko, změklý chléb, petrželku, šalvěj, brusinky a pomerančovou kůru.
  • Dobře promíchejte.
  • Na kus pečícího papíru položte plátky prosciutta vedle sebe, aby se mírně překrývaly.
  • Krůtí směs vyjměte z lednice.
  • Směs položte na kus plastové fólie na pečicí papír a vyrovnejte do obdélníku o tloušťce 2–3 cm.
  • Chcete, aby byl obdélník krůtího mletého masa o něco menší než plátky prosciutta.
  • Na krůtí směs položte nádivku.
  • Krůtí směs a nádivku opatrně srolujte do tvaru klobásy.
  • Ujistěte se, že krůta zcela obklopuje nádivku.
  • Na prosciutto rozbalte krůtí „klobásu“.
  • Umístěte „klobásu“ na jeden okraj a zarolujte.
  • Krůtí roládu položte na plech vyložený pečicím papírem.
  • Vložte do trouby a pečte asi 45 minut.
  •  Položte krůtí roládu na servírovací tác, volně přikryjte alobalem a připravte si pistácie.
  • V nepřilnavé pánvi rozpusťte na středním plameni máslo.
  • Když máslo začne pěnit, přidejte pistácie a lístky šalvěje.
  • Restujte, dokud listy šalvěje nejsou křupavé.
  • Nalijte směs na krůtí roládu a podávejte.
Roláda z prosciutta, mletého krůtího masa a nádivky na tácu, ozdobená pistáciemi a šalvějí.
www.bellyrumbles.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.