Sváteční šunka s hořčicí a jablky

Sváteční šunka s hořčicí a jablky

Pečená vánoční šunka je velmi oblíbená ve Švédsku. Dopřejte si ji o první svátek vánoční i vy!

Ingredience:

  • 2-3 kg šunky vcelku (s kostí nebo bez kosti)
  • 110 g hnědého cukru
  • 60 g dijonské hořčice
  • 1 PL jablečného octa
  • 480 ml jablečného moštu
  • jablka nakrájená na plátky na ozdobu
  • čerstvý tymián na ozdobu

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 170°C.
  2. Kůži na povrchu šunky naříznete do tvaru křížků.
  3. Překryjte šunku alobalem, vložte do pekáče a pečte hodinu až hodinu a půl.
  4. Během posledních 45 minut pečení si připravte glazuru.
  5. V malém hrnci na mírném ohni rozehřejte a smíchejte hnědý cukr, dijonskou hořčici, jablečný ocet a jablečný mošt.
  6. Vařte, dokud se množství nezredukuje na polovinu, a pak každých 10 minut šunku potřete.
  7. Vyjměte šunku z trouby a nechte ji 15 minut odpočívat.
  8. Poté ji přendejte na servírovací talíř s jablky a tymiánem.

Šunku na Boží hod servírujte nejlépe s rozmanitými přílohami z brambor.

Sváteční šunka s jablky a hořčicí.
zdroj: delish.com

Panna cotta se dá vytvořit v mnoha různých variantách a příchutích. Kromě receptů na Boží hod se může stát i velmi lahodným dezertem v letních měsících. Inspirujte se našimi dalšími recepty na panna cottu.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.