Proč má tato verze pomazánky v názvu skandinávský stát není zcela jasné. O tom, do jaké míry Seveřané tuto pomazánku skutečně konzumují, se dodnes vedou spory.
Ingredience:
- 8 vajec
- 1/2 šálku majonézy
- 1/4 šálku nakrájeného řapíkatého celeru
- 1/4 šálku nakrájené červené cibule
- 1 PL hořčice
- 2 čajové lžičky čerstvé citronové šťávy
- 1 PL jablečného octa
- kopr
- sůl
- pepř
Postup:
- Uvařte si vejce natvrdo, následně je zchlaďte ve studené vodě, oloupejte a nakrájejte na kousky.
- K vajíčkům v misce přidejte další ingredience, tedy nakrájený řapíkatý celer, červenou cibuli, hořčici, majonézu, jablečný ocet, citronovou šťávu a koření.
- Vše důkladně promíchejte.
- Před podáváním vložte alespoň na dobu jedné hodiny do ledničky.
Pomazánku podávejte namazanou na čerstvém pečivu či v misce posypanou pažitkou.