Švédská vajíčková pomazánka

Švédská vajíčková pomazánka
Příprava: 10 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 1

Proč má tato verze pomazánky v názvu skandinávský stát není zcela jasné. O tom, do jaké míry Seveřané tuto pomazánku skutečně konzumují, se dodnes vedou spory.

Ingredience:

  • 8 vajec
  • 1/2 šálku majonézy
  • 1/4 šálku nakrájeného řapíkatého celeru
  • 1/4 šálku nakrájené červené cibule
  • 1 PL hořčice
  • 2 čajové lžičky čerstvé citronové šťávy
  • 1 PL jablečného octa
  • kopr
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Uvařte si vejce natvrdo, následně je zchlaďte ve studené vodě, oloupejte a nakrájejte na kousky.
  2. K vajíčkům v misce přidejte další ingredience, tedy nakrájený řapíkatý celer, červenou cibuli, hořčici, majonézu, jablečný ocet, citronovou šťávu a koření.
  3. Vše důkladně promíchejte.
  4. Před podáváním vložte alespoň na dobu jedné hodiny do ledničky.

Pomazánku podávejte namazanou na čerstvém pečivu či v misce posypanou pažitkou.

Miska se směsí natvrdo uvařených a nakrájených vajíček, řapíkatého celeru, hořčice a majonézy
zdroj: dinnerthendessert.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.