Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky
Příprava: 30 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 35

Tuto kulinářskou senzaci díky Ikee zná snad každý. A upřímně. Kdo by je nemiloval! Vyzkoušejte náš recept známé švédské šéfkuchařky, který je naprosto fantastický!

Ingredience

  • 2 lžíce strouhanky
  • 50 ml smetany na vaření
  • 1 vejce
  • 1 lžíce koncentrovaného hovězího vývaru
  • 0,5 žluté cibule
  • 25 g másla
  • 500 g mletého masa
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • 1,5 lžičky soli

Na omáčku

  • 1 šálek smetany ke šlehání
  • 1,5 lžičky tmavé sójové omáčky
  • 1 šálek hovězího vývaru
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce brusinkového džemu

Postup

  1. Smíchejte strouhanku, smetanu, vývar a vejce a nechte asi 5 minut odpočinout.
  2. Na másle zpěňte cibuli do změknutí a poté ji smíchejte se směsí strouhanky a smetany.
  3. Osolte, opepřete a přidejte mleté maso a vše rukama nebo vidličkou lehce propracujte.
  4. Vezměte malý kousek směsi a smažte, abyste vyzkoušeli chutě.
  5. Až budete spokojeni s chutí, vyválejte zbytek směsi na malé kuličky (asi jedna polévková lžíce směsi na kuličku).
  6. Ujistěte se, že máte ruce namočené ve vodě, aby se mleté ​​​​nelepilo na vaše ruce.
  7. Masové kuličky smažte do zlatova a až budou hotové, dejte je stranou.
  8. Smíchejte smetanu a kukuřičný škrob a směs spolu s vývarem a sójovou omáčkou nalijte do pánve, kde jste smažili masové kuličky.
  9. Prošlehejte na pánvi a nechte pár minut vařit.
  10. Ochuťte solí, pepřem a džemem pro trochu sladkosti.
  11. Masové kuličky vložte zpět do omáčky a podávejte s bramborovou kaší a brusinkovým džemem, případně ozdobte nasekanou petrželkou.
Kuličky z masa servírované na bramborové kaši s brusinkovým džemem a čerstvou petrželkou, to vše na talíři s vedle položenou vidličkou
www.chefspencil.com

Milujete těstoviny a zajímají vás recepty na omáčky s mletým masem? Mají univerzální použití a klidně si je můžete dát i k jiným přílohám. Máte raději vepřové nebo hovězí maso? Inspirujte se v našem dalším článku.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.