Švédský sendvičový bochník bez pečení

Švédský sendvičový bochník bez pečení
Příprava: 30 minut Počet porcí: 6

Tento recept je oblíbený zejména ve Švédsku, což ovšem neznamená, že si ho nemůžete zamilovat i vy. Pokud totiž milujete krevety a lososa, pak se po této lahůdce jen zapráší.

Ingredience:

  • 6 plátků bílého toustového chleba
  • 200 ml krevetového salátu
  • 200 g uzeného lososa
  • 1 balení čerstvých krevet (co nejlepší kvalitu)
  • 1 salátová okurka
  • několik snítek kopru na ozdobu
  • svazek čerstvé pažitky
  • 1 sklenička majonézy
  • 3 vejce natvrdo
  • čerstvé máslo

Postup:

  • Začneme tím, že z toustového chleba odkrojíme kůrky.
  • Připravíme si první dva plátky chleba a ze spodní strany namažeme máslem.
  • Položíme na prkénko a vrchní část poklademe krevetovým koktejlem v takovém množství, které se udrží.
  • Na to položíme dva plátky chleba, které tentokrát potřeme máslem z horní strany.
  • Rozmačkáme v misce vejce natvrdo, přidáme majonézu, osolíme, opepříme a promícháme.
  • Tuto směs naneseme na máslem namazané chleby.
  • Uhladíme a zaklopíme poslední dvojicí chlebu namazaných máslem ze spodní strany.
  • Pomocí stěrky či kuchyňské špachtle namažeme po stranách i na vrchní stranu tenkou vrstvu majonézy, aby byla po celém dortu.
  • Tím zajistíme, že to bude držet pohromadě.
  • Plátky lososa rozložíme po povrchu tak, aby nám vznikl nějaký pěkný vzor, stačí jen zapojit fantazii.
  • Pomocí široké škrabky vytvoříme dlouhé tenké plátky salátové okurky a ozdobíme jimi dort po stranách. Pokud by to špatně drželo, můžeme přidat trochu majonézy a okurky jednoduše přilepit.
  • Nakonec na plátky lososa úhledně naaranžujeme krevety, přidáme kousky okurky a ještě větvičky kopru.
  • Jakmile máme dozdobeno, dáme dort asi tak na 3 hodiny vychladit do lednice.
Slaný dort s krevetami a lososem.
Zdroj: https://www.scandikitchen.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.