Švestková omáčka

Švestková omáčka

V jednoduchosti je krása, což přesně platí u této omáčky. Je lahodná, rychlá a v lednici vydrží dlouho. Může se servírovat teplá, ale i chlazená. Perfektně se hodí k vepřovému či kuřecímu masu.

Ingredience:

  • 1 sklenice švestkové marmelády
  • 2 polévkové lžíce octa
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžíce sušené mleté cibule
  • 1/2 lžičky mleté červené papriky
  • Špetka mletého černého pepře
  • 1–2 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru

Postup:

  • Připravíme si menší hrnec na sporák a nastavíme střední oheň.
  • Do hrnce dáme marmeládu s octem, zamícháme a za stálého míchání vaříme asi 2 minuty.
  • Přisypeme hnědý cukr, sušenou cibuli, červenou papriku, mletý černý pepř, prolisovaný česnek i zázvor.
  • Promícháme a přivedeme k varu.
  • Odstavíme a můžeme servírovat.
  • Pokud chceme omáčku schovat na později, necháme jí nejprve vychladnout a až poté uložíme do lednice.
Šťáva ze švestkové marmelády s paprikovým nádechem.
Zdroj: https://www.allrecipes.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.