Sladko kyselá chuť těchto receptů na švestkovou omáčku, dodá chuť nejednomu masu!
Není totiž nic lepšího než doma připravená glazura ze švestek.
Připravte si jí samotnou nebo s jemným a křehkým masíčkem.
Je na co se těšit!
Naše recepty
Další tipy na recepty se švestkami
Pokud jde o letní suroviny, prakticky nejlepší volbou jsou švestky. Sladké, kyselé, šťavnaté švestky jsou ideální svačinkou, lahodné nakrájené do jogurtu a samozřejmě zapečené do koláčů a buchet.
Zatímco normálně sníte švestku přímo z lednice, mohou přidat tolik chutí našim oblíbeným večeřím, snídaním a dezertům. Možná už nikdy neuděláte ananasový koláč, když místo něj můžete udělat náš švestkový drobenkový koláč.
Zvažte přidání švestek na začátek vašeho grilovacího seznamu na letošní léto. Teplo a kouř propůjčují švestkám zajímavý kouřový nádech, který v kombinaci s jejich měkkým vnitřkem a kyselou chutí budou ideální, jako poleva na zmrzlinu, kousek dortu a dokonce i do švestkové salsy.
Vedle švestkového džemu jsou švestková povidla jsou jedním z našich nejoblíbenějších způsobů, jak si uchovat všechnu tu letní sladkost po celý rok. Natřete si je na tousty namazané máslem, použijte je na ovesnou kaši nebo je přidejte jako vrstvu do koláče pro jemnou kyselost.
Ale mimo sladké dobroty dodávají švestky super chuť i slaným pokrmům. Potřebujete důkaz? Vyzkoušejte naše recepty na pečenou tresku s výše zmíněnou švestkovou omáčkou, nebo grilované vepřové kotlety se švestkami, červenou cibulí a rukolou. Švestky také oživují klasické caprese saláty, cuketové a švestkové saláty s burratou.