Švestková pomazánka s čokoládou

Švestková pomazánka s čokoládou
Příprava: 40 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 1

Velmi chutná ovocná pomazánka ze švestek se hodí jako náplň do buchet, knedlíků, ale i jako poleva na koláč anebo k masu.

Co budeme potřebovat

  • 1 kg švestek, vypeckovaných
  • 100 g čokoláda na vaření (44%)
  • 500 g cukru krupice
  • 100 g holandského kakaa
  • 1 ks vanilkového cukru
  • 100 ml rumu

Postup

  1. Umyté a vypeckované švestky pokrájíme, vložíme do hrnce, zastříkneme pár kapkami vody a povaříme do měkka.
  2. Potom ponorným mixérem rozmixujeme do hladka.
  3. Vedle v míse si smícháme cukr, kakao, vanilkový cukr, přidáme do švestkové směsi a necháme rozpustit za stálého míchání.
  4. Čokoládu na vaření nalámeme na kostičky a přidáme do směsi, kde necháme rozpustit a provaříme za stálého míchání 5 minut.
  5. Nakonec přidáme rum, promícháme a plníme do umytých skleniček.
  6. Skleničky uzavřeme a sterilujeme při 80°C 15 minut.
  7. Pokud uchováte v lednici, nemusí se sterilizovat.

S touto ovocnou pomazánkou si připravit tento recept na hovězí steak!

Švestková pomazánka s čokoládou.
Zdroj: gourmandeinthekitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.