V sezóně čerstvých švestek se bez nich nelze obejít.
Je jich mnoho druhů – podle zvoleného typu těsta.
Ty nejprověřenější recepty se dědily od babiček. O čem že je řeč?
Ano, uhodli jste – o švestkových knedlících. Pět nejlepších receptů se dozvíte právě zde!
Naše recepty
Tipy na servírování
- Knedlíky posypte strouhaným tvrdým tvarohem, moučkovým cukrem a přelijte rozpuštěným máslem
- Další tradiční variantou je makovo-cukrový posyp
- Skvělou obměnou může být opražená strouhanka s cukrem a plátky mandlí
- Pokud hledáte něco opravdu luxusního připravte si sladkou omáčku – ohřejte smetanu, přidejte do ní cukr dle chuti a vanilku
- Na talíři můžete knedlíky ozdobit snítkou máty, lístky meduňky nebo řebříčku
- Naprosté dokonalosti dosáhnete jedlými květy.
Jste na sladké a zároveň knedlíkový typ? V tom případě vám doporučujeme naše další recepty na ovocné knedlíky.