Recepty na knedlíky ze švestek 5x jinak, ale vždy lahodně

V sezóně čerstvých švestek se bez nich nelze obejít.

Je jich mnoho druhů – podle zvoleného typu těsta.

Ty nejprověřenější recepty se dědily od babiček. O čem že je řeč?

Ano, uhodli jste – o švestkových knedlících. Pět nejlepších receptů se dozvíte právě zde!

Tipy na servírování

  • Knedlíky posypte strouhaným tvrdým tvarohem, moučkovým cukrem a přelijte rozpuštěným máslem
  • Další tradiční variantou je makovo-cukrový posyp
  • Skvělou obměnou může být opražená strouhanka s cukrem a plátky mandlí
  • Pokud hledáte něco opravdu luxusního připravte si sladkou omáčku – ohřejte smetanu, přidejte do ní cukr dle chuti a vanilku
  • Na talíři můžete knedlíky ozdobit snítkou máty, lístky meduňky nebo řebříčku
  • Naprosté dokonalosti dosáhnete jedlými květy.

Jste na sladké a zároveň knedlíkový typ? V tom případě vám doporučujeme naše další recepty na ovocné knedlíky.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.