Příprava: 40 minut
Vaření: 30 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 70 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 4 dl mléka
- 12 dkg pšeničné krupice
- cca 20 dkg hrubé mouky
- 1 vejce
- špetka soli
- 1 lžíce cukru
- švestky.
Postup receptu
- Z mléka a krupice uvaříme hustou kaši
- Do prochladlé vmícháme vejce, sůl a cukr
- Hrubé mouky dáváme jen tolik, abychom vypracovali hladké a přiměřeně husté nelepivé těsto
- Z těsta lžící namočenou v mouce odtrháváme kousky, které vytvarujeme do placičky a obalíme jimi švestku
- Knedlíky dobře uzavřeme a ihned vaříme ve vroucí osolené vodě asi 7 minut
- Pak je vyjmeme děrovanou naběračkou a ihned podáváme posypané podle vlastní chuti a polité rozpuštěným máslem