Každý dezert je něčím zvláštní a u tohoto receptu vás možná překvapí kokos v kombinaci se švestkami, ale věřte, že je to opravdu vynikající dvojka.
Ingredience:
- 1/2 hrnku hladké mouky
- 1/2 hrnku ovesných vloček
- 1/4 hrnku hnědého cukru
- 1/3 hrnku strouhaného kokosu
- 200 g čerstvých švestek
- 1 lžička mleté skořice
- 100 g nakrájeného másla
Postup:
- Švestky přepůlíme, vypeckujeme, propláchneme a necháme okapat.
- Do misky dáme kokos, mouku, ovesné vločky, cukr i skořici a promícháme.
- Přidáme máslo a konečky prstů jej zapracujeme do suché směsi, aby vznikla drobenka.
- Okapané švestky rozprostřeme do pekáčku nebo pečící formy vymazané trochou másla a posypeme drobenkou.
- Dáváme si záležet, aby byla skutečně po celém povrchu a nikde nezůstalo obnažené ovoce.
- Předehřejeme si troubu na 180 stupňů a vložíme pekáč. Necháme péct cca 25 – 30 minut.
- Jakmile je povrch světle zlatohnědý, můžeme vyjmout a nechat 2 – 3 minuty odpočinout.
- Servírujeme jen tak bez ničeho. Kdo chce, může přidat zmrzlinu, uvařený pudink nebo jen šlehačku.