Každý musel milovat teplou švestkovou buchtu od babičky. Toto je její obdoba jen ve zdravé verzi! Užijte si každé sousto bez výčitek!
Co budeme potřebovat
Na korpus
- 200 g švestkového Šmakouna
- 3 vejce
- 200 ml mléka
- 100 ml oleje
- 250 g cukru
- 250 g celozrnné mouky
- 250 g hladké mouky
- Kypřící prášek
Na náplň
- 300 g švestek
- 100 g mletého máku
- 500 g tvarohu
Postup
- Troubu si předehřejeme na 180 stupňů
- Šmakouna nakrájíme na malé kousíčky
- Přidáme ho k vejcím, mléku a vše rozmixujeme tyčovým mixérem na hladké pyré
- Pyré následně přelijeme do jiné a smícháme ho se zbylými ingrediencemi na těsto
- Také si smícháme mák a tvaroh na makovou náplň
- Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem
- Navrch nalijeme makovou náplň a vyskládáme švestky
- Koláč pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů, přibližně 45 minut